Gasztro

Kalóriastop a csokikra

Az extra méretű csokik rajongói nem sokáig élvezhetik kedvenceiket, nemsokára már csak a karcsúsított változatot veheted le a polcokról.

Kalóriastop a csokikraAz amerikai székhelyű Mars vállalat, amely többek között a Snickers és Mars csokik gyártója, bejelentette, hogy leállítja a több mint 250 kalóriát tartalmazó csokoládék gyártását és árusítását. „A legnagyobb, óriás méretű csokoládéink jelenleg 540 kalóriát tartalmaznak, ezektől hamarosan búcsút kell venniük a legédesszájúbbaknak – mondta Marlene Machut, a cég szóvivője. – A kalórialimitet legkésőbb 2014-től világszerte az összes gyárunknak be kell tartania, attól kezdve nem dobhatnak piacra egyetlen olyan csokit sem, amely 250 kalóriánál többet tartalmaz.

A rajongók tehát jövő év végéig élvezhetik a megaméretű csokoládékat, a cég ugyanis szeretne javítani a termékek tápértékén, és meg szeretné valósítani a felelős nassolást. A Mars már 2007-ben is azt nyilatkozta, hogy nem fog többet reklámra költeni, ha a vásárlóik negyede 12 éven aluli. 2015-ig pedig minden termékük nátriumtartalmát 25 százalékkal fogják csökkenteni. „Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk csatlakozni az elhízás elleni küzdelemhez, és hisszük, hogy minden termékünk része lehet az egészséges és kiegyensúlyozott étrendnek” – tette hozzá a szóvivő.

A Twix csoki rajongói és a családi kiszerelés szerelmesei pedig megnyugodhatnak, nem állítják le a gyártásukat, hiszen a nagyobb kalóriatartalom ezeknél a termékeknél megoszlik, feltéve, ha nem egyedül majszoljuk be az egészet. Azzal persze nem számoltak, hogy ettől függetlenül bárki levehet 12 darab „csökkentett” kalóriaértékű, hagyományos méretű csokit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top