Az eredeti recept egy angol magazinból származik, mi egy kicsit átvariáltuk, ők ugyanis valamilyen puccos borral főzték és drága mogyoróhagymával. Ez pedig nem az a rovat, ahol ezek elférnek.
Borban sült részeges csirke
Hozzávalók 4 személyre
1 kg csirkecomb – 540 forint
2 dl fehérbor – nekünk Irsai Olivér volt otthon, 150 forintra jött ki a recepthez szükséges mennyiség
8 db apró lila hagyma, vagy 3 nagyobb elnegyedelve – 50 forint
1-2 ág friss rozmaring – nekünk volt otthon – de korábban 200 forintért vettünk egy csokorral
2 evőkanál liszt
10 dkg kockára vágott szalonna – legyen jó füstös, ne valami bolti vacakkal próbálkozzunk! – 150 forint
só, bors,
egy kevés olaj az elősütéshez
Összesen: 1060 forint
A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd a bőr nélküli oldalát belemártjuk lisztbe. Az olajat felhevítjük majd a combok mindkét oldalát kicsit elősütjük. A csirkéket betesszük a tepsibe, rádobjuk a hagymát, a rozmaringágakat és a kockákra vágott szalonnát, lefedjük alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, majd ráöntjük a bort és újabb 20 percre visszatoljuk, de már 240 fokon, ha a csirke még nem kapott elég színt, akkor még 10 percig grillezzük.
Mi ettük héjában főtt krumplival és tésztával is. Szuper vacsora.
Még több 1000 forintos recept:
– Keleti vacsi Mexikóból |