5 részes sorozatunkban a hagyományos brûleektől a merészebb típusokon át több receptet megmutatunk neked, amelyek mindegyike megtalálható a Szuflé magazin legfrissebb számában is. Indulás a cukrászfáklyákért és kezdődhet a karamellizálás!
A klasszikus crème brûlee
Hozzávalók 4 adaghoz:
3 dl tejszín
1 dl tej
1 darab vaníliarúd
4 tojássárgája
2 evőkanál barna cukor
kb. 1 evőkanál kristálycukor/forma a karamellizáláshoz
A sütőt 150 C fokra előmelegítjük. A tejszínt és a tejet a felhasított, kikapargatott vaníliarúddal forráspontig melegítjük, majd hagyjuk kicsit visszahűlni. Ha visszahűlt a tejes tejszín, kiemeljük belőle a vaníliarudat, és újra felmelegítjük. Ne forrjon! A tojássárgáját a barna cukorral felhabosítjuk, a meleg tejszín-tej keveréket folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, majd kis porcelántálkákba adagoljuk. A formákat egy tepsibe ültetjük, majd forrásban lévő vízzel feltöltjük a tepsit úgy, hogy a formák magasságának ¾-ig érjen a víz. A 150 fokos sütőben 40 percig gőzöljük, ezt követően kihűtjük, majd éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor mindegyik adag felszínét megszórjuk 1-1 evőkanál cukorral, és karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.
Tipp: A tejet/tejszínt érdemes zöldfűszerekkel (rozmaring, levendula, kakukkfű) infuzionálni – fűszerekkel felmelegíteni és állni hagyni –, de számtalan egyéb fűszerrel is új karaktert adhatunk az alap égetett krémnek.
Készülj! Holnap jön a kókusztejes változat!
Megjelent a legújabb Szuflé!
A tartalomból: |
|
Kapcsolódj ki velük! Megújult a Nők Lapja Café játék rovata. Számos új online és letölthető játék, itt! |