Zöldfűszeres falatkák 20 perc alatt
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
1 tojás
2 marék reszelt sajt (trappista is tökéletes)
zöldfűszerek (most nem hagynánk ki a medvehagymát, de újhagymával és bazsalikommal is elég szuper)
Tipp: Lehet turbózni baconnel vagy kolbásszal.
A leveles tésztát 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk, bekenjük tojással, megszórjuk sajttal, és 180 fokos sütőben, 15 perc alatt pirosra sütjük.
Mártogatós zöldséghez, sajthoz vagy bármihez 5 perc alatt
Hozzávalók
2 dl tejföl
2 dl joghurt
só, bors, fokhagyma
1 teáskanál mustár vagy mustárpor
petrezselyem, kapor vagy bazsalikom
Tipp: Aki a keleties vonalat szereti, az tehet bele curryport, és amíg tart a szezon, medvehagymával is ízesíthetjük.
A fokhagymát lereszeljük, majd a tejfölhöz keverjük, összekeverjük a sóval, borssal, mustárral és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk joghurtot.
Mézes mustáros csirkeszárny
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 dl olívaolaj
3 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
3 gerezd fokhagyma
só, bors, chili
A fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük az olajjal és az összes többi hozzávalóval. A csirkeszárnyakat a pácba forgatjuk és 2 órán át állni hagyjuk. (Akár egy éjszaka is lehet.) 180 fokos sütőben lefedve sütjük 25 percig, majd levéve a fóliát, további 10-15 percig pirítjuk.