Még több reggeli: |
Kapribogyós csirkehúspástétom
25 dkg csirkemellfilé
20 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
3 dkg sóban eltett vagy 5 dkg ecetes lében eltett, alaposan lecsöpögtetett, átmosott kapribogyó
só, frissen őrölt bors
1 teáskanál mustár
kaprigyümölcs a díszítéshez
A megtisztított hagymát kockázzuk fel, a vaj felén dinszteljük meg! Adjuk hozzá az apróra kockázott csirkehúst, pároljuk 5 percet, majd tegyük bele a darabolt májat és a felaprított fokhagymát. Pároljuk a keveréket 10-15 percen keresztül. Vegyük ki a ragu felét, botmixerrel pépesítsük, keverjük hozzá a ragu villával enyhén megtört maradékát, a vaj másik felét és a kapribogyót. Sóval, frissen őrölt borssal és a mustárral ízesítsük. Szedjük porcelántálba, tegyük a hűtőbe. Kapriterméssel díszítsük tálalás előtt.
Elkészítés: 55 perc + hűtés
Megjelent a legújabb Szuflé! A tartalomból: |
|