Gasztro

Várásolj be a vacsorára a bútorboltban – Mautner Zsófi legújabb receptjei

Mautner Zsófia gasztro blogger különleges, kizárólag az IKEA magyarországi áruházai számára összeállított menüit a vásárlók április 19. és május 30. között kóstolhatják és vásárolhatják meg az IKEA áruházak éttermeiben.

Mautner Zsófi olyan recepteket állított össze, amelyek gyorsan elkészíthetőek és az egész család imádni fogja. A speciális alapanyagokat, pedig gond nélkül megveheted az IKEA-ban.

Grillezett csirkemell citromos-sült zöldséges bulgurral

Várásolj be a vacsorára a bútorboltban – Mautner Zsófi legújabb receptjeiHozzávalók (4 adag)

30 dkg padlizsán, felkockázva
25 dkg cukkini, felkockázva
1 piros kaliforniai paprika
2 lilahagyma, cikkekre szeletelve
50ml olívaolaj
só, bors
1 citrom reszelt héja
1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
10 dkg durva szemcséjű bulgur
4×15 dkg csirkemellfilé

A felkockázott zöldségeket és a lilahagymát összeforgatjuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 200C fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük, hogy a szélek kissé karamellizálódjanak. Amikor megsültek, rászórjuk a reszelt citromhéjat. A bulgurt kevés olívaolajon átforgatjuk, felöntjük 2,5x-es mennyiségű vízzel, majd puhára főzzük. Összekeverjük a sült
zöldségekkel, végül hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet is. Grillezett csirkemellfilé köreteként tálaljuk. A csirkemellet serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.

Várásolj be a vacsorára a bútorboltban – Mautner Zsófi legújabb receptjeiBodzás grízpuding vörösáfonya öntettel

Hozzávalók (4 kis adag)

3 dl tej
3 dl tejszín (30%)
3dkg cukor
pici só
35g búzadara
5 evőkanál bodaszörp (Svéd Finomságok Boltja)
2 lap zselatin
Tetejére: vörösáfonyadzsem

A tejet, tejszínt, cukrot, sót forráspontig melegítjük. Ekkor belekeverjük a búzadarát és a bodzaszörpöt, néhány percig keverjük, amíg a dara kissé megdagad. Végül belekeverjük a beáztatott, kinyomkodott lapzselatint. Néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, ez alatt megdermed. Tálaláskor 2-2 evőkanál vörösáfonyadzsemmet kanalazunk a tetejére, amelyet esetleg kevés cukorsziruppal hígítunk.

Várásolj be a vacsorára a bútorboltban – Mautner Zsófi legújabb receptjeiCsípős-édes sárgarépasaláta grillezett csirkemellel

Hozzávalók (4 adag)

40dkg sárgarépa, gyufaszálra szeletelve
20dkg koktélparadicsom, félbevágva
egy csokor friss menta
egy csokor friss koriander

Öntet:
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
1 gerezd reszelt fokhagyma, reszelve
1 kávéskanál reszelt friss gyömbér
½ kávéskanál csípős paprikakrém (vagy más chilipaszta, vagy friss chili)


Tetejére:
1 evőkanál pirított, sótlan földimogyoró
1 evőkanál ropogós sült hagyma (Svéd Finomságok Boltja)

Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, citromlevet, cukrot és a vizet. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért és a chilit, vagy csípős paprikakrémet. Összeforgatjuk a gyufaszálra szeletelt (vagy reszelt) sárgarépával. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, majd a mentát és a koriandert. Jégsalátára halmozzuk, majd megszórjuk a pirított mogyoróval és a ropogós sült hagymával. Tetejére helyezhetünk vékonyra szeletelt grillezett csirkemellett, vagy esetleg fokhagymás rákot.

Várásolj be a vacsorára a bútorboltban – Mautner Zsófi legújabb receptjeiLazacfilé kókusztejes, tavaszi mártással és medvehagymapesztóval

Hozzávalók (4 adag)

3 evőkanál olaj
1 hagyma, finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
2cm friss gyömbér, reszelve
2 teáskanál vörös currypaszta (Mae Ploy)
5 dl kókusztej
2 dl zöldségalaplé
25 dg felkarikázott cukkini
25 dkg brokkolirózsa
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál halszósz
2 teáskanál cukor
4x15dkg lazacfilé
(Svéd Finomságok Boltja)

Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Amikor puha, hozzáadjuk a currypasztát, amely az olajban feloldódik. Felöntjük a kókusztejjel és a zöldségalaplével, és kb. 10 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A mártásba tesszük a cukkinit és a brokkolit, és kb. 5 percig főzzük, amíg megpuhul, de kissé roppanós marad. A legvégén ízesítjük citromlével, halszósszal és cukorral. Megsütjük a lazacfilét: felforrósítunk egy serpenyőt, kevés olajat adunk hozzá, majd a lazacot mindkét oldalán megsütjük. Jázminrizs illik mellé.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top