Gasztro

Csokitorta vegánoknak

A csokitorta akkor jó, ha jó tejszínes, vajas, tojásos? Nem. Itt van egy egyszerű és könnyű recept.

Csokitorta vegánoknak Jamie Oliver vegán csokitortája

Hozzávalók:

A krémhez

150 ml szójatej vagy mandulatej
0,5 kávéskanálnyi kardamom
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál kukoricaliszt
250 gramm vegán étcsoki (kockákra törve)
1 teáskanál vaníliakivonat (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)

A tésztához

250 gramm liszt
125 gramm porcukor
Víz a gyúráshoz
1 teáskanál őrölt gyömbér
125 gramm margarin (kockára vágva)

A tésztához a cukrot összekeverjük a liszttel és a gyömbérrel, majd hozzáadjuk a margarint és annyi vizet, amennyitől a tészta összeáll. 30 perce tegyük hűtőbe, majd nyújtsuk ki a tésztát 5 milliméter vastagságúra és béleljünk ki vele egy nem túl magas tortaformát. Tegyünk újabb 30 percre hidegre. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd tegyük be a tésztát sülni úgy, hogy előtte valamilyen száraz hüvelyessel kibéleljük (bab a legalkalmasabb), 15 percen keresztül sütjük – ezt hívják vaksütésnek –, majd kivesszük a babot és újabb 10-15 percig sütjük, aranybarnára. A töltelékhez a tejet összemelegítjük 200 ml vízzel, a cukorral és a kardamommal. A kukoricalisztet összekeverjük a tejes keverék egy részével, majd hozzáöntjük az egészhez. Megvárjuk ameddig elkezd besűrűsödni, majd levesszük a tűzről. Ha kicsit kihűlt, ráöntjük a tésztára, majd 5-6 órára betesszük hűtőbe.

Jamie Oliver rebarbaraszószt is tálal mellé, de nekünk nem kell a pucc.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top