Gasztro

Megkeveri magát a leves a japán csodaedényben – videó

A különleges kialakítású edény egy japán fogorvos találmánya. Lusta szakácsok, figyelem!

Hallottunk már 700 ezer forintos japán luxusdinnyéről, de talán több értelme van az új sziget országi találmánynak. Első pillantásra olyan, mintha egy kuglófsütőt belepasszíroztak volna egy nyeles edénybe, és másodikra is olyan. De pont ez a lényege, hogy az edény oldalában lévő barázdák miatt kezd el a forrásban lévő víz örvényleni. A feltalálója szerint a benne lévő étel ki sem tud futni, tehát nyugodtan ott lehet hagyni a tűzhelyen.

 A videó 30. másodpercében látszik, hogyan keveri a vizet, hogyan működik a „Kuru-kuru Nabe” fantázianévre keresztelt csodaedény. Nem egyértelmű, hogy mit is lehet benne valójában főzni, de mi a levesnél sűrűbb dolgot nem mernénk rábízni. Aki nem akar az életéből három évet a konyhában tölteni, annak érdemes elgondolkodni, vajon tényleg lehet-e az automata edénnyel időt spórolni. A másik meg az, hogy nem szívesen mondanánk le a kavarásról, de egy síró gyerekkel a nappaliban, már nem is tűnik akkora hülyeségnek a Kuru-kuru.

Te kipróbálnád?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top