
Japánban például sok halat adnak ebédre, Finnországban sűrű leves és vajas barna kenyér a menü, Amerikában pedig mindig van valami jó cukros fogás is a tálcán. Angliában elég sanyarú a helyzet, az egészséges fogások kimerülnek a párolt zöldborsóban és az öntet nélküli salátában, ami mellé valamilyen előre legyártott tartósítószer-bomba kerül. Az angol gyerekek helytelen táplálkozására már Jamie Oliver is megpróbálta felhívni a figyelmet, de sajnos neki is csak átmenetileg sikerült bevinni a menzákra a friss, helyben készült ételeket.
Ehhez képest itthon sokkal jobb a helyzet, bár arról folyamatosan vitáznak, hogy az egy főre jutó pénzből sokkal jobb fogásokat is kaphatnának a kicsit, de a mi gyerekeink legalább nem fagyasztott pizzát és hamburgert kapnak ebédre.
A te gyereked mit eszik ebédre? Ha van jó fotód, küldd be, és mi elküldjük a Marthának, hátha Magyarország is felkerül a blogra.