Találd fel a saját ragudat!

Tánya | 2012. Június 09.
Új sorozatunk első részében arra tanítunk meg, hogy a saját fantáziádat használva, hogyan készítheted el saját fejlesztésű ragudat.
Találd fel a saját ragudat!

Az alapok
Találd ki, hogy milyen húsból szeretnéd, és milyen jellegű ragut szeretnél legyártani. Rakott zöldségekhez való, darált húsból készült ragura lesz szükséged, vagy a húst inkább kockákra vágod. Esetleg tofu lesz benne, vagy zöldségek?

Kezd el!
Bár nem szabály, de mi minden ragut hagymával kezdünk, ettől ugyanis sokkal testesebb és krémesebb lesz az étel. A hagymát lassú tűzön szinte krémszerűre pároljuk, nem szabad sietni, különben megég. Erre jöhet hús és a zöldség.

Zöldségek csatasorba!
Miután a hús kicsit megpuhult jöhetnek a zöldségek esetleg gyümölcsök. Gyümölcsöknél, főleg ha friss, érdemes csak az utolsó 5 percben hozzátenni csak, nehogy szétfőjenek. Aszalt gyümölcsöknél hosszabb főzési idővel kell számolni.

Fűszerek indulás!
Döntsd el, hogy milyen stílusú ragut szeretnél, vannak ugyanis olyan karakteres fűszerek, amelyek kiütik egymást.

Jöhet a java!
A raguhoz szükség lesz valamilyen „szaftalapra” ez lehet tejszín, bor, tejföl, vagy valamilyen alaplé.

Táblázatunk segítségével gyorsan és könnyen össze tudod kombinálni, hogy mi kell a ragudhoz.

   Marha Csirke
 Hal
 Zöldség
Fűszer, amit szeret
bors, kakukkfű, szegfűbors, fahéj, fokhagyma, oregano, tárkony, petrezselyem,citrom, rozmaring, borsikafű, zsálya, bazsalikom, citrom, citromfű, kapor, bazsalikom fokhagyma, bors, (szinte mindent eblírnak)
Milyen legyen a szaft?  vörösboros, alapleves, paradicsomos  tejszínes, fehérboros  fehérboros, tejszínes, paradicsomos  paradicsomos, fehérboros, akár tejszínes is
Mivel párosítsd?
mustár, savanyú uborka, gomba, boróka bogyó  imádja az olajos magvakat, és az összes gyümölccsel jó páros mandulával, almával, körtével  tofuval, vagy bármilyen keményebb sajttal isteni a zöldségragu
Világok konyhája: India
gyömbér, fokhagyma, kókusztej, fahéj Egyértelmű, hogy: csirke tikka masala. kókusztej, curry, korriander kókusztej, garam masala, koriander
Világok konyhája: Olaszország  bolognai  bacon, ruccola, paradicsomszósz paradicsomszósz, bazsalikom bármilyen friss fűszernövényt és paradicsomszószt összedobhatunk
Világok konyhája: Görögország
 olajbogyó, oregano, feta citrom, feta, fehérbor, babér Nem igazán tökölnek raguval, a hal hasát elég megtölteni friss fűszerekkel és megsütni. A szaftot kitunkolni. cukkini, olajbogyó, feta, oregano
Világok konyhája: Franciaország
aszalt szilva, vörösbor, babér  vaj, mandula, citrom fehérbor, tejszín, fokhagyma Egyértelmű, hogy: ratatoullie.
NLC tipp
mustár, bors, kapribogyó Mi ezt imádjuk, de a vajas, tejszínes, tárkonyos variáció se rossz. petrezselyem, fehérbor, fokhagyma, lestyán  zöldbab, gomba, tofu, kókusztej

 

Exit mobile version