Hozzávalók 10 szelethez:
A tésztához:
1 csomag réteslap (6-8 lap)
1-1,5 dl olaj a kenéshez
1 tojás a kenéshez
mák a szóráshoz
A töltelékhez:
3 tojás
4-5 szem őszibarack
6 evőkanál cukor
12 evőkanál darált mák
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját is. A mákot a liszttel, a citrom héjával és a vaníliás cukorral elkeverve a habba forgatjuk. Egy nedves konyharuhára 3-4 réteslapot olajjal egyenként megkenve egymásra rétegezünk. A máktöltelék felét a réteslap szélére helyezzük. A kimagozott, cikkekre vágott barackot a habba szórjuk, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A következő rudat a fentiek alapján készítjük el. A réteseket tojással megkenjük, mákkal megszórjuk. Hústűvel vagy kés hegyével megszurkáljuk a tetejét, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. 190-200 °C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.