Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg darált sertéshús
• só, bors
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• 1 tojás
• 1 fej vöröshagyma
• 1 csokor petrezselyem
• olaj
A retektzatzikihez:
• 1 kg retek
• 2 dl sűrű joghurt
• 2 gerezd fokhagyma
• néhány szál kapor
• pita a tálaláshoz
A darált húst keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a tojást, a sót, borsot, fűszerpaprikát. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd azt is hozzáadjuk a darált húshoz. Jól összekeverjük, végül a vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Pogácsákat formázunk, és serpenyőben kevés olajon kisütjük.
A retket megmossuk, lereszeljük, besózva kicsit állni hagyjuk. Amikor a levét kiengedte, kicsavarjuk, és keverőtálba helyezzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a joghurtot. Jól összekeverjük, szükség esetén sózzuk, beletesszük a finomra vágott kaprot. A fasírtot a tzatzikivel és pitával tálaljuk.