Levendulás limonádé
Hozzávalók:
1 evőkanál szárított levendula
2 citrom leve
4 evőkanál cukor
1 liter víz
Ez a „haladóknak” való limonádé, azok készítsék el, akik amúgy is szeretik a levendula aromáját. Forrázzuk le a levendulavirágot 2 dl forró vízzel, és tegyük félre 10 percre. A recept folytatásáért kattints!
Gyömbéres dinnyés limonádé
Hozzávalók:
1,8 kg görögdinnye húsa, kimagozva,
10 darab lime leve (lehet citrom is)
2,5 dl gyömbérszörp vagy gyömbérszirup
A hideg görögdinnye húsát magozzuk ki, majd tegyük gyümölcscentrifugába vagy turmixba, és teljesen turmixoljuk le. A recept folytatásáért kattints!
Rózsás limonádé
Hozzávalók:
20 dkg cukor
1,5 dl víz
egy kupaknyi rózsavíz
néhány citrom és zöld citrom leve
víz
Az igazán finom limonádé titka, hogy száraz kristály-, illetve porcukor helyett főzött cukorszirupból készül. Egy adag cukorszirup elkészítéséhez főzzünk fel 20 dkg cukrot 1,5 dl vízzel, forrás után pedig hűtsük ki. A recept folytatásáért kattints!