Gasztro

18 robotpincér szolgál fel a menő étteremben

18 színes, és állítólag igazán gyors robotpincér állt munkába egy kínai étteremben, de már a szakács sem ember.
További képek, itt!
További képek, itt!

Munkamegosztás van

Pénteken szolgálatba állt 18 „munkaképes” robotpincér Kína egyik puccos éttermében. A robotok más-más színűek, ez segít a munkamegosztásban is. Valamelyik csak az előételt szolgálhatja fel, van olyan csodamasina, amelyik csak a húsos ételek felszolgálásáért felelős. A metálkék robot a legmagasabb beosztásban dolgozik, ő tartja a kapcsolatot a konyhával. De itt még nincs vége. Az étterem tulajdonosa már egy piros robotot is beszerzett, ő a konyhában dolgozik, és főzi a híres kínai gombócot a vendégeknek.

Nem kérnek borravalót

Az üzlet vezetője teljesen odáig van a robotokért, tekintve, hogy nem kérnek fizetést és viselkedésükre egyetlen panasz sem érkezett eddig a vendégektől. A gépekbe mozgásérzékelő van beépítve, így a kijelölt pályájukon azonnal megállnak, amint vendéget érzékelnek, mindenki leveheti a kocsijukról, amit előtte megrendelt. Ráadásul borravalóra sem tartanak igényt. Igaz, a javításuk többe is kerülhet, mint egy rendes pincér éves bére.

Az első generációt már nyugdíjazták

2010-ben már munkába álltak robotpincérek, szintén Kínában. Ők leginkább a Csillagok háborúja birodalmi hadseregének katonáira hasonlítottak. Ám túlságosan lassan végezték a munkájukat, így hamar nyugdíjazták őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top