Gasztro

Befutott a 13 éves sztárszakács

Az anyja frászt kap a főzéstől, így ha enni akart, főzött magának a most 13 éves kisfiú. Most sorba állnak Hollywoodban a főztjéért...

Felnőtteknek dirigál a 13 éves sztárszakácsEgy 13 éves kisfiú az Egyesült Államok új sztárszakácsa. Flynn McGarry még csak általános iskolás, de már egy pop-up éttermet vezet, de nemcsak vezeti: szenvedélyesen főz is benne.  Menő hollywoodi éttermek kapkodnak a csodagyereknek nevezett kis szakácsért, hogy legalább egy estére főzzön a nagyjából 100 vendégnek.

Három évvel ezelőtt, vagyis 10 éves korában kapott rá a főzésre Flynn. Havonta egyszer a szülei nappalijában játszik éttermeset, ami annyira menő, hogy aki későn ébred, már nem tud asztalt foglalni az egyébként Euréka névre hallgató időszakos étterembe.

Flynn azért kezdett el főzni, mert az anyja egyáltalán nem főzött neki semmit, saját bevallása szerint nem is érdekli a konyhaművészet, még egy palacsinta erejéig sem.

„Ő egy művész, ahogy szervez és összeállítja a menüt, nagyon európai!” – mondta róla John Sedlar, az egyik étterem tulajdonosa, aki meghívta a konyhájába főzni a tinédzser szakácsot. Olyan kajákat főz játszi könnyedséggel a kisfiú, mint például pisztrángot párolt póréhagymával, karamellizált édesköménnyel és sarkantyúvirág-szirmokkal. Mi részünkről szívesen megkóstolnánk az édes virágszirmokat is!

Az, hogy mennyire elszánt a 13 éves amerikai fiú, abból látszik, hogy a saját hálószobáját is konyhává alakította – éppen az ágyának alig maradt benne hely. „Három Michelin-csillag és egy étterem, ami a világ legjobb 50 étterme között van” – csupán ennyit szeretne a szerény tini szakács, és elnézve, mennyire szenvedélyesen főz, ez nem tűnik túl merész álomnak. Igaz, egyelőre azért az iskolát is szeretné befejezni!

Nézd meg a videót, igaz, angol nyelvű, de kiderül belőle, milyen egy hálószoba-konyha a szó legszorosabb értelmében!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top