Forrás: ohmyveggies.com |
Az már nem újdonság, hogy a jégkockába elrejtünk különféle gyümölcsöket, a felolvadás után a kreativitásunkból ugyan semmi sem látszódik, de abban a másfél percben, amíg a kocka tart, legalább elbüszkélkedhetünk, hogy nálunk még a jégkocka is művészeti alkotás. Aki pedig még ennél is magasabbra szeretne törni, az legyártja a vaníliás jégkockát.
Hozzávalók
2 dl tej
2 dl víz
1 rúd vanília
A tejet és a vizet összekeverjük, majd hozzáadjuk a vanília magjait. Jégkockatartóba tesszük és lefagyasztjuk. Aki tutira szeretne menni, az fagyasztás előtt forralja fel a tejet. Ha megfagyott, jeges kávéhoz vagy turmixokhoz kínáljuk.
Tipp: Aki még ennél is merészebb, az csillagánizst és fahéjat is tehet a jégkockába.