|
Frituval középen |
Így legalább biztosan lehet valami olajban tocsogó köretet is kínálni az egyébként egészséges grillfogások mellé. Hát nem nagyszerű? A fritőz-, vagy becenevén frituőrület hazánkban már jó tíz éve lecsengett, azóta nem figyel minden karácsonyfa alatt egy újabb példány, mellé egy igazán hasznos fritukönyvvel, amelyből a 90-es években havonta jelent meg újabb és újabb. Persze azóta is mindent kirántunk, amit csak bírunk, de legalább nem 2 liter olajban tesszük, ami aztán a legrosszabb esetben a lefolyóban végzi…
Milyen az ideális grillsütő?
Hosszú évek tapasztalata, hogy a legjobb, ha kettő is van otthon. Egy nagyobb, amit nem mozdítunk, és kerti partihoz vagy családi ebédhez izzítjuk be; ezekből a legjobbak a gázos grillek, de aki olcsóbbat szeretne, az választhat hagyományos faszenes grillsütőt is. De mostanában divatosak a boronatárcsából készült grillsütők is, amelyek úgy néznek ki, mint egy lapos wok. És nem árt egy mobilabb sütő sem, amit nyaralásnál bedobhatunk a kocsi csomagtartójába és max. 3-4 kiló – a legtöbb hiperben és barkácsboltban könnyen találunk ilyen sütőt, amely a vízparti nyaralások kötelező kelléke. Igazán bátraknak pedig elég egy jó masszív grillrács (Tüzépeken is beszerezhetünk), amit egyszerűen csak a tábortűz parazsa fölé helyezünk.