A tizenegyedik alkalommal sorra kerülő esemény délután négy órakor kezdődik, amikor a részt vevő csapatok tüzeket gyújtanak a Várkertben, és hozzálátnak a háromkilós csirkék főzéséhez. A csirkepaprikás – amellett, hogy általában is fontos szerepet tölt be a magyar gasztronómiában – korábban nem hiányozhatott a szüretelők asztaláról sem a siklósi térségben.
A résztvevők szórakoztatásáról a Bon-Bon, a Vivát Bacchus és 3+2 együttes gondoskodik.
Ági anyus csirkepaprikása a Nők Lapja Cafén
Évek óta főzünk csirkepaprikást, de sokáig valahogy sosem volt elég dús és ízes a szaft. Pedig ez a titka az egésznek.
A titok: paprika, paradicsom és botmixer
Ági anyus csirkepaprikása a Nők Lapja Cafén
Hozzávalók 4 személyre:
- ízesítéshez só
- 4 dl tejföl
- 3 fej vöröshagyma
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 paradicsom
- ízlés szerint fűszerpaprika
- 4 (fejenként 1) csirkecomb
- 1 tv paprika
- pirításhoz kacsazsír
Elkészítés