Spárgakrémleves füstöltlazac-csíkokkal
Hozzávalók:
- 1 evőkanál cukor
- 1 kiskanál (lehet ételízesítő is) só
- 1,5-2 dl főzőtejszín
- 1 darab (10 dkg) Camping tejszínes tömlős krémsajt
- 4 szelet füstölt lazac
- 1 mokkáskanál fehérbors
- 50 dkg spárga



Elkészítés
A spárgát, miután vékony külső hártyáját lefejtettük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A fejét – jó ujjnyit rajtahagyva a száráról – levágjuk, a többit földaraboljuk. Kb. 1,5 liternyi vizet a sóval, a borssal és a cukorral ízesítve felforralunk. A spárgafejeket belerakjuk, közepes lángon 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk. Ezután a feldarabolt spárgaszárat szórjuk a vízbe, és lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt teljesen puhára főzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatesszük, kevergetve megforrósítjuk, közben a sajtot és a tejszínt is hozzáadjuk. Tálaláskor a spárgafejeket a levesbe visszarakjuk. A tányérokba szedett levest csíkokra vágott füstölt lazaccal díszítjük.
Gyümölcsök sajtos túró alatt sütve
Hozzávalók:
- 10 dkg túró
- 5 db tojás
- 4 evőkanál (tokaji) fehérbor
- 15 dkg eper
- 1 darab (10 dkg) Camping tejszínes tömlős krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg málna



Elkészítés
Az epret kicsumázzuk, a málnával együtt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd egyenletesen egy kivajazott, kb. 30×25 centis tűzálló tálba rakjuk (ha túl nagy az eper, akkor félbe vagy negyedekbe is vághatjuk). A borral meglocsoljuk. A tojások sárgáját a porcukorral és a túróval simára keverjük, majd hozzáadjuk a Camping sajtot is. A tojásfehérjét habbá verjük, az előzőekbe forgatjuk, majd a gyümölcsre simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 15-20 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk, de szeletelni nem igazán lehet, inkább csak lapátkanállal szépen kiemelni adagonként a tálból.
Sajtkrémmel töltött sajttekercs
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- fél csokor petrezselyem
- 10 dkg vaj
- fél fej lila hagyma
- 40 dkg (lehet edami is) trappista sajt
- 1 evőkanál mustár
- 20 dkg gépsonka
- 1 darab (10 dkg) Camping tejszínes krémsajt
- 1 db főtt tojás



Elkészítés
Az eidami (trappista) sajtot alufóliába csomagoljuk, és kis lángon, meleg vízben (forrnia nem kell) kb. 20 perc alatt meglágyítjuk. Amíg a sajt nyújthatóvá válik, elkészítjük a krémet. Ehhez a puha (szobameleg) vajat a krémsajttal kikeverjük, a mustárral, a finomra vágott lila hagymával és petrezselyemmel ízesítjük, enyhén megsózzuk, de tehetünk bele egy kevés őrölt fekete borsot vagy csípős Piros Aranyat is. A főtt tojást apróra vágjuk, szintén beledolgozzuk. Amikor a sajt kellően meglágyult, a fóliából kibontjuk, és egy vágódeszkán kb. 30×30 centis lappá nyújtjuk. A sonkaszeleteket szépen elrendezzük rajta. A fűszeres krémsajtos krémet rákenjük és szorosan föltekerjük. Fóliába csomagolva néhány órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel közepesen vastag szeleteket vágunk belőle. Franciasalátával isteni!