A bacon térhódítása után ismét egy kalóriadús ételé a főszerep. A szalonnás nyalóka és egyéb bizarrul zsíros dolgok után a salátás, sajtos burgerek születtek újjá pulcsin, táskán, vagy akár bútoron.
Aki pedig nemcsak hordani, hanem enni is szeretne egy jó burgert, annak íme, a legjobb hamburgerpogácsa receptje, házi puffanccsal.
Házi puffancs hamburgerhez
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt + 30 dkg rétes liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 4 evőkanál tejföl
- 2 db tojás
- 3 dl (langyos) tej
- 5 dkg (friss) élesztő
Elkészítés
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd alaposan kidagasztjuk. 2 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk. Amikor duplájára kelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk. 10 egyforma részre osztjuk, és kis golyókat formálunk belőle. Ezután ismét 1 órán át kelesztjük a bucikat, majd 180 fokos sütőben 25 percig sütjük őket.
Házi burger
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált marhahús
- 5-8 dkg veseháj
Elkészítés
Először is a vesehájtól senki ne idegenkedjen, a hamburgerhús attól lesz igazán finom és szaftos. Nem lesz tőle zsíros és nem is néz ki bizarrul. A hentest kérjük meg, hogy a daráljon a húshoz egy keveset belőle. Miután a húst otthon is átdaráltuk, összekeverjük a finomra vágott hagymákkal és legalább 3-4 órán át állni hagyjuk. Forró serpenyőben megsütjük, mindkét oldalán süssük 3-3 percig (így rare lesz), és lehetőleg ne forgassuk túl sokat, nehogy szétessen.