Gasztro

Így készíts őszi torokszirupot!

Megfázásra és őszi hangulatjavítónak is tökéletes, percek alatt megvan, és csak két hozzávaló kell hozzá: méz és citrom.

Ahogy hűl az idő, egyre szürkébbek a napok és egyre többen krákognak körülöttünk, ezért ilyenkor nagy szolgálatot tehet egy csésze forró, finom tea. Most egy olyan italt ajánlunk, amit még a teánál is egyszerűbb összedobni, egy házilag elkészíthető szirupot, amihez mindössze két hozzávaló szükséges: méz és citrom.

Így készíts őszi torokszirupot!

A teendőnk csak annyi, hogy egy befőttesüvegbe citromot karikázunk, majd ráöntjük a mézet, betesszük a hűtőbe, és várunk három napot. Esetleg néhány szelet gyömbérrel is feldobhatjuk. Pár nap után a citrom kezd feloldódni a mézben, és az egész kicsit lekvárszerűvé válik.

Ha egy forró italra vágyunk, akkor innentől elég egy jó nagy teáskanálnyi szirupot forró vízzel leönteni, és máris kész a teánk. Hogy a citromra permetezett anyagok ne kerüljenek bele az italunkba, érdemes erre a célra biocitromot szerezni, vagy ha az nem megy, akkor nyolc-tíz napig vízben áztatni a permetezettet, és naponta cserélni rajta a vizet, mert így lejön a vegyszer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top