Gasztro

A válság miatt kevesebb ételt dobunk ki

Már nem dobjuk ki olyan könnyen a maradékot a kukába. Újrafelhasználás a konyhában.
Ki eszi meg az éttermi maradékunkat? Kíváncsi vagy? Kattints ide!

Egy friss olasz felmérés szerint a családok 59 százaléka nem dobja ki az ételmaradékot. A takarékosság oka a gazdasági válság. Többségében a tésztát, a kenyeret és a zöldségből készült ételeket használjuk fel újra. „Számos olyan ételrecept ismert, amely maradékokat is felhasználja. Csak egy kis találékonyság kell, és ízletes húsgombócok süthetők maradék marhasültből, tojásból, már megszikkadt kenyérből és sajtból” – mondta Sergio Marini.

Nem is olyan régen arról számoltunk be nektek, hogy ha valami a konyhában már feleslegessé vált, az a kertben még jól jöhet. Így hasznát lehet venni veteményezéskor a kávézaccnak, locsoláskor pedig a teának.

Egy angliai étteremben pedig extra díjat kell fizetniük azoknak a vendégeknek, akik nem eszik meg az utolsó falatig azt, ami a tányérjukon van. A tulajdonos szerint ez rendben van így.

A válság miatt kevesebb kaját dobunk ki

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top