Nutella®-krémes cookie-k
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g liszt
- 100 g étcsokoládé cseppek
- 125 g (világos) nádcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- fél zacskó sütőpor
- 100 g vaj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 125 g cukor
- 50 g NUTELLA®
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.
2. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre.
3. A vajat és a NUTELLA®-krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
4. Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe.
5. A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
6. Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.
7. Süssük 8-10 percig.
8. Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a cookie-k, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.
Nutella®-s muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 200 g liszt
- 3 kávéskanál sütőpor
- 1 dl tejszín
- 100 g (mogyorós) tejcsokoládé
- 100 g (olvasztott) vaj
- 1 evőkanál tej
- 3 db tojás
- 1 kávéskanál só
- 100 g (finom szemcséjű) cukor
- 50 g (süthető csokoládécseppek) NUTELLA®
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót.
3. Verjük fel a tojásokat a tejszínnel, majd keverjük bele az olvasztott vajat.
4. A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött 1 evőkanál tejjel. Az olvasztott csokoládét és a NUTELLA®-krémet adjuk a tojásos-tejszínes-vajas keverékhez. Alaposan dolgozzuk össze, majd keverjük hozzá a száraz hozzávalókat.
5. A keverékkel töltsük háromnegyedig a muffinformákat vagy papírkapszlikat. A tetejükre szórjunk csokoládécseppeket, és süssük körülbelül 20 percig.
Nutella®-rolád
Hozzávalók 1 rúdhoz:
- 120 g liszt
- 120 g (finom szemcséjű) cukor
- 1 csipet só
- 4 db (kettéválasztva) tojás
- 2 dl (zsírdús) habtejszín
- 2 ebőkanál porcukor
- 3 evőkanál NUTELLA®
- 1 zacskó habfix
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. A tejszínt az elektromos habverő lapátjaival együtt tegyük a mélyhűtőbe 10 percre.
3. A tojásokat és a cukrot habverővel keverjük fehéredésig. Apránként adagoljuk hozzá a lisztet.
4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a sóval, majd egy spatulával óvatosan kevergetve dolgozzuk bele a masszába.
5. A tésztát öntsük sütőpapírral teljesen kibélelt, téglalap alakú tepsibe, és süssük 12–15 percig.
6. A piskótát borítsuk nedves konyharuhára, fedjük le egy másik nedves törlővel, és hagyjuk kihűlni.
7. Verjük fel a kihűlt tejszínt a porcukorral és a habfixszel. Adjuk hozzá a NUTELLA®-krémet, és verjük tovább.
8. Amikor a piskóta kihűlt, spatulával kenjük rá a csokoládés habot, és tekerjük fel.
Burkoljuk háztartási fóliába, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Odavagy a mogyorókrémért? De kenyérre kenni már unod? Rendeld meg a nagy Nutellás szakácskönyvet és habzsolj kedvedre.
Ízelítő a receptekből: |