Gasztro

A legjobb reggelizős filmjelenetek

Nézd meg, hogyan fogyasztja el Audrey Hepburn a filmtörténet egyik legelegánsabb reggelijét a kihalt utcán egy kirakat előtt!

Összeomlás

A nyolcvanas években Robert De Niro dühöngött egy nagyot a Taxisofőrben, a 90-es években aztán Michael Douglas húzta fel magát irgalmatlanul, amikor hazafelé beragadt a dugóba. Elpattant egy húr, és onnantól sehol sem fogta vissza magát, ha valami nem volt a kedvére való. Egy gyorsétterembe is betért, hogy magához vegyen egy kis kalóriát a napi őrjöngéshez, amikor közölték vele, hogy két perccel lekéste a reggeli menüt. Mivel fegyver volt nála, azt használta is, majd ő sem tehetett mást, kikért egy ebédmenüt.

Álom luxuskivitelben

A filmtörténet egyik legjobban eltalált nyitójelenete ez, amiben Audrey Hepburn egy kávéval és egy croissant-nal a kezében, elegáns estélyiben lép ki egy sárga taxiból. Reggeli közben a kihalt New York-i utcán ábrándozik egy gazdagabb életről a luxusékszereket áruló Tiffany kirakata előtt, miközben a Moon River ismerős dallama szól. Az elegáns nőről hamar kiderül, hogy szinte nincstelen, és hiába szeret bele egy még nála is szegényebb íróba, megpróbálja ellökni magától, hogy egy gazdag férfi felesége lehessen, aki majd a Tiffanyben vehet neki eljegyzési gyűrűt.

Drágám, a kölykök összementek!

Sokunkban hagyott mély nyomot kiskorunkban ez a tipikus vasárnap délutáni mozi, amiben a feltaláló apuka szerkezete pont akkor kezd működni, amikor nem kellene. Az elektromagnetikus kicsinyítőgép összetöpöríti a gyerekeket, és miközben apa a reggelinél azon tanakodik, hogyan jutnak így vissza a kertből a házba a csemeték, majdnem bekapja az egyiküket, aki egy gabonapehelybe kapaszkodva tiltakozik ordítva egy kanál tejben, nehogy lenyeljék. Ez csak az alternatív befejezésben következik be, a filmben a család kutyája megmenti a szegény srác életét.

Idétlen időkig

Ennek a filmnek mi minden percét élvezzük, nem úgy, mint Bill Murray, akinek egyre jobban elege lesz abból, hogy mindig ugyanaz az egyetlen, nyomorult nap ismétlődik az életében. Ráadásul beleszeret Andy MacDowellbe, de hiába kezdi magához édesgetni estére, másnap reggel mindent kezdhet elölről. Megpróbál kiszállni, így ahelyett, hogy a panzióban elfogadná a kedves házinénitől a pirítóst, fogja az egész kenyérpirítót, felvonul vele a szobába, és bedobja maga mellé a kádba. Aztán minden kezdődik újra elölről.

Rocky

Rocky nem a gasztronómiai érzékéről híres, hanem a keménységéről. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, ahogyan reggelizik. Télen hajnali négykor csörög az ébresztőóra, kikecmereg a jó meleg ágyból, és miközben még álmosan pislog, beleüt öt egész tojást egy pohárba, majd gondolkodás nélkül lehajtja. Nem csinálnánk utána. Egy ismerősünk viszont belekezdett egy nyerstojás-diétába a gyúráshoz, aminek egyhetes kínlódás lett a vége, szalmonellával.

A sebezhetetlen

Minden kisfiú szupererősnek gondolja az apukáját, de a kis Joseph nem csak képzelődik. A hatodik érzék rendezőjének filmjében Bruce Willis biztonsági őr, akiről kiderül, hogy természetfeletti képességekkel bír. Egy este megment két gyereket egy bűnözőtől, majd másnap a reggelinél a felesége háta mögött, tipikus Bruce Willis-es ábrázattal árulja el a fiának szavak nélkül, hogy ő volt az a szuperhős, akiről az újság ír.

Harry és Sally

Meg Ryan és Billy Crystal sokat kerülgetik egymást ebben a romantikus vígjátékban, aminek az egyik híres fejezete egy tipikus amerikai gyorsétteremben zajlik. Reggeli mellett azon kezdenek el vitatkozni, hogy Harry vajon eljuttatta-e a csúcsra az addigi szexpartnereit, vagy csak megjátszották a lányok. Hogy érvényt szerezzen álláspontjának, Meg Ryan színlel egy orgazmust a tömött étterem közepén. Amikor végzett, egy idős hölgy odaszól a pincérnek: „Én is azt kérném, amit ő evett.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top