Ez egy alaprecept, amit kedvünk szerint variálhatunk fűszerekkel, snidlinggel, és ha szezonja van, akár medvehagymával is.
Expressz pogácsa 4 hozzávalóval
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 160 g liszt
- 1 teáskanál + ízlés szerint só
- 150 g vaj
- ízlés szerint őrölt bors
- 225 g krémsajt
- 2 táskanál szódabikarbóna
Elkészítés
A hozzávalókat egy késes robotgéppel összegyúrjuk, majd fél órára betesszük a mélyhűtőbe. Ha megvagyunk, akkor 2 centi vastagságúra nyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük, és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Haladó konyhamestereknek egy igazán jó tipp: Hogyan készíthetsz élőflórás joghurtot? A Válaszkereső.hu megmondja!