Hozzávalók:
• 80 dkg rögös túró
• 12 dkg rétesliszt
• 4 db tojás
• csipetnyi só
• 10 dkg vaj
• 25 dkg zsemlemorzsa
• 1 citrom reszelt héja
• 10 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• tejföl a tálaláshoz
A kettéválasztott tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük a túrót, a réteslisztet, sót, vaníliát, reszelt citromhéjat, és végül a tojásfehérje felvert habját.
Rövid ideig hűtőben pihentetjük.
Közben a vajat felmelegítjük, és megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Forró sós vízben (ne lobogjon a víz!) gombócokká formázva főzzük ki a túrós masszát.
Amikor feljönnek a víz felszínére, kiszedjük, a vajas morzsában átforgatjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Frissen fogyasztva a legjobb!