Gasztro

Nincs többé odaégett pirítós!

Az intelligens kenyérpirítóval nem a véletlenen múlik, hogy milyen sötétre pirul a kenyérszelet.

Egy 21 éves amerikai dizájner hallgató, Basheer Tome megelégelte azt – amit rajta kívül nyilván rengetegen –, hogy sosem tudhatja biztosan, milyen állapotban majd kerül ki a kenyérszelet a pirítóból: túl sápadtan, esetleg már feketére égve.

Nem a véletlenen múlik
Nem a véletlenen múlik

 

Bosszankodás helyett azonban a diák kifejlesztett egy olyan intelligens kenyérpirítót, melyen azt állíthatjuk be, hogy milyen sötétre akarjuk sütni a pirítóst. A masinába épített érzékelők „beszkennelik” a kenyérszeletet, majd megjelenítik az érintőképernyőn. A felhasználó itt választhatja ki a kívánt színárnyalatot, a gép pedig ezután pontosan olyan sötétre pirítja.

A találmánynak egyelőre csak a prototípusa készült el, a tervező jelenleg gyártót keres. A magunk részéről alig várjuk, hogy az innovatív kenyérpirító a boltokba kerüljön.

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Nincs többé odaégett pirítós!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top