Túrógaluska:
• 45 dkg magyar rögös túró
• 8 dkg durumliszt
• 2 db tojás
• csipetnyi só
Gombapörkölt
• 80 dkg csiperke, laska, vargánya gomba
• 20 dkg sonkahagyma
• 2 db tv paprika
• 2 dkg fűszerpaprika
• só
• 0,5 dl repceolaj
• 0,5 dl kadarka bor
Túrógaluska elkészítése:
A túrót a durumliszttel és a tojásokkal elkeverjük, és néhány órát hűtőben pihentetjük.
Ezután sóval ízesített vízben, kanállal szaggatva lassú forralással kifőzzük.
A gombapörkölthöz alapot készítünk, a finomra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd a kockára vágott tv paprikát és a paradicsomot belevágjuk.
Felengedjük a kadarkával és fűszerpaprikával szórjuk meg.
Beletesszük az előzőleg megmosott és darabolt gombákat, sóval ízesítjük, majd néhány perc alatt készre főzzük.
A készre főzött túrógaluskával tálaljuk, tetejét vágott petrezselyemmel díszítjük.