Egyszerű pogácsa sajtos meglepetéssel
Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):
- 3 csésze liszt
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 ek. (szárított) élesztő
- 1 csésze víz
- 1/4 csésze olívaolaj
- 1/4 csésze vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db, kenésnek tojás
- 2 tk. só
- 2 ek. cukor
- 25 dkg (1*1 cm-es darabokra felvágva) sajt
Elkészítés
Az élesztőt a vízzel és a cukorral 10 perc alatt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sóval és a fokhagymával elkevert liszthez, a vajjal és az olívaolajjal jól kidolgozzuk a tésztát, majd 60 percre meleg helyre tesszük.
1,5 centisre nyújtjuk a tésztát, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kis pogácsák közepébe 1-1 sajtkockát bújtatunk, majd kellően „eldugjuk”, nehogy a sülés során kifolyjon. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben 11-15 perc alatt készre sütjük.