A Tokióban működő Ne Quittez Pas luxusétteremben a legpuccosabb fogások fő összetevője egy speciális földféle, a kanuma.
Földes rizottó |
Az étterem séfje, Toshio Tanabe néhány éve megnyert egy főzőversenyt az általa kifejlesztett földszósszal, ezután kísérletezte ki a többi fogást. Ma már földlevest, földes rizottót, földöntettel ízesített salátát, földgratint, földkocsonyát és földfagylaltot is rendelhet az, akinek van gusztusa és persze elegendő pénze rá. A fogások ára ugyanis 10 000 jentől, azaz nagyjából 25 000 forinttól kezdődik.
Földfagyi Forrás: Oddity Central |
Egy amerikai magazin munkatársai megkóstoltak néhány fogást az étlapról, és beszámolójukban azt állítják, hogy mindegyik isteni volt, és csak egy egészen kicsit érezték bennük a földes ízt.
Keressük 2013 bloggerináját!
Rendszeresen megmondod a magadét, vagy tippeket, ötleteket adsz másoknak a blogodban? Jelentkezz, vagy jelölj másokat, hogy közösen megtaláljuk 2013 legjobb női bloggerét! Bővebben itt olvashatsz a Nők Lapja Café és a Caféblog bloggerversenyéről. |