Kukoricapuffancs
Hozzávalók:
- 40 dkg konzervkukorica
- 3 evőkanál liszt
- ízesítéshez só
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- sütéshez olaj
- ízesítéshez bors
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint chilipehely
Elkészítés
A konzervkukoricát szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. Felaprítjuk a petrezselymet,
a hagymát félbevágjuk, és nagyon vékonyra felszeleteljük. A petrezselymet és a hagymát elvegyítjük a kukoricával. A tojást a lisztbe keverjük, és annyi szódát adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük csilipelyhet, és elkeverjük a kukoricával. Serpenyőben olajat forrósítunk, két kanál segítségével érméket formázunk, közepes aranybarnára sütjük, megfordítjuk, és ropogósra sütjük a másik oldalukat is.
159 kcal/adag
Karalábés répafasírt
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- formázáshoz zsemlemorzsa
- 10 dkg zellergumó
- 10 dkg fehérrépa
- ízesítéshez őrölt bors
- 20 dkg sárgarépa
- sütéshez olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 20 dkg karalábé
Elkészítés
A zöldségeket megpucoljuk, lereszeljük, nagy tálba tesszük, 1 teáskanál sót adunk hozzájuk. 30 percig állni hagyjuk, majd az egészet nagyon alaposan kifacsarjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. 15 percig hagyjuk pihenni a masszát. Fasírtokat formázunk belőle, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.
165 kcal/adag
Currys gombafasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- ízesítéshez só
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál currypor
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- sütéshez (napraforgó) olaj
- 2 db zsemle
Elkészítés
Az apróra kockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a curry fűszerkeveréket és az aprított petrezselymet. Puhára pároljuk a gombát, majd ha kissé kihűlt, elkeverjük benne a tojásokat, és kézzel eldolgozzuk benne a zsemlék belső, fehér részét. 15 percig hagyjuk állni a masszát, majd fasírtokat formázunk, gyengén megforgatjuk őket a zsemlemorzsában, és forró olajban minden oldalukat ropogósra sütjük. Tartármártással kínáljuk.
210 kcal/adag
Fűszeres babfasírt
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- formázáshoz zsemlemorzsa
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- ízlés szerint citrom reszelt héja
- pár csepp citrom leve
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- sütéshez olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- 2 konzerv fehér bab
Elkészítés
A lecsöpögtetett babot tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, pár csepp citromlevet, elkeverünk benne kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Gömböket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Készíthetünk hozzá mártogatóst: 2 dl passzírozott paradicsomot elkeverünk 1 teáskanál csípőspaprika-krémmel, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 teáskanál mézzel.
324 kcal/adag
Fizess elő a Meglepetés magazinra! |