Hozzávalók
Hozzávalók a tortához
• tortaalap, töltelék
• 1 evőkanál kakaó
• 1,5 evőkanál vaníliaaroma
• ecset
• főtt tojás
Hozzávalók a cukormázhoz
• 300 g sótlan vaj
• 500 g átszitált porcukor
• 30 ml tej
• 2 teáskanál vaníliaaroma
• ételfesték
Elkészítés
A vajat a porcukkal együtt habosra kell verni, majd hozzákeverni a vaníliaaromát és a tejet. Ha túl sűrű a massza, öntsünk hozzá egy kevéske tejet, ha túl híg, akkor cukorral sűrítsük. A tetszés szerint kiválasztott ételfestékből csöppents a bevonóba 2-3 cseppet, majd keverd össze.
A tortaalapot már előző nap töltsd meg krémmel, majd tedd be a hűtőbe, hogy a színezett cukormáz felhordása minél egyszerűbb legyen. Egy kenőkéssel hordd fel a színezett cukormázat, majd tedd a tortát a hűtőbe.
A torta pöttyözéséhez az egy evőkanál kakaót keverd össze1,5 evőkanál vaníliaaromával, majd fog a tiszta ecsetet és a megdermedt mázat fröcsköld be! Ezt megelőzően teríts a torta alá zsírpapírt, nehogy az egész konyha kakaópöttyökben ússzon. Ha a tortát kellőképp összefröcskölted, főzz meg pár tojást, fesd be őket, majd a megmaradt kakaómasszával fröcsköld be azokat is!