Gasztro

Csináld magad: halrudacskák

Így biztosan igazi, rendes halból készül, nem halpépből, és citromos ízét a gyerekek is imádni fogják.

A gyerekekkel nem könnyű megetetni a halat,

Fotók: Moomah magazin
Fotók: Moomah magazin

kivéve ha bepanírozzuk és kirántjuk a szeleteket. Még egyszerűbb elővenni a fagyasztóból a halrudacskákat, és pár perc alatt kisütni őket. Ezek viszont sokszor darált halból készülnek, és elég távol állnak a rendes hústól, ráadásul néha szinte több bennük a panír, mint a hal, a minőségi változatoknak pedig rendesen megkérik az árát.

Ha viszont kapunk gusztusos halat a boltban vagy a piacon, akkor mi is készíthetünk félkész fagyasztott halrudacskákat. Ez a változat a Moomah magazintól ráadásul a friss, citromos ízének köszönhetően a gyerekek tetszését is könnyen elnyeri.

Halrudacskák

Hozzávalók:

  • 12 dkg liszt
  • 1 teáskanál (lehet fűszersó is) só
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • fél teáskanál citrom reszelt héja
  • 12 dkg kukoricadara
  • 4 db tőkehalfilé
  • halakhoz való fűszerkeverék
Kategóriaebéd
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Először vágjuk kis csíkokra a halfilét, nagyjából háromdekás darabokra, majd öblítsük le, és papírtörlővel szárítsuk meg. Keverjük össze a lisztet a sóval, és vegyük külön az egynegyedét, ez lesz a panír első fázisa, a többi részét pedig keverjük össze a kukoricadarával, a fűszerkeverékkel, és adjuk hozzá a citromhéjat és a petrezselymet. Egy harmadik panírozótálba üssük bele a tojásokat.
Kezdjük el panírozni a halakat, először a sós lisztbe, aztán a tojásba, és harmadjára a kukoricadarás lisztbe mártsuk be őket, és a végén finoman nyomogassuk rájuk a panírt. 

Ebben az állapotban le is fagyaszthatjuk a halakat, mert frissen kisütve a legfinomabbak. Ha több adagot készítünk, akkor legközelebb könnyen összeüthetünk egy-egy gyors vacsorát. Tároljuk az adagokat zárható műanyag tasakban, így három hónapig eláll, és csak sütés előtt olvasszuk ki őket. Ha szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük olajozott sütőpapíron, csak fordítsuk át őket a kis olajban, hogy mindkét felükre jusson, és süssük őket 15-10 percig 200 fokon.

 
Ültess, alkoss, lazíts!
Hangolódj a tavaszra a Nők Lapja Café Kert oldalán!

– Minden nap friss tippek és inspiráló fotók
– Aktuális teendők Bálint gazdától
– MonJardin!: profi konyhakerti tanácsok
– Csináld magad!: ötletek kertbe és erkélyre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top