Gasztro

Magát főzi meg az ebéd

Csak sima sós vizet kell ráönteni, és hamarosan gőzölögni kezd, majd főzés illata tölti be a szobát.

Áram nélkül ragadt otthon egy kis amerikai városkában a Cool Tools blog szerzője, miután nagyobb mennyiségű hó esett. Ebből az alkalomból tesztelt egy olyan instant ételt, ami mindenféle energia és forró víz nélkül készít el egy forró főételt.

Magát főzi meg az ebéd

„Kész élvezet elkészíteni, ki kell nyitni a mellé csomagolt sós vizet, rá kell önteni a kis fűtőegységre, rátenni a dobozos ételt, majd visszarakni az egészet a hőszigetelt dobozba, és figyelni a csodát – írja a blogger. – Először elkezd felpuffadni a doboz, gőz szivárog ki belőle, aztán fantasztikus hangok szűrődnek ki, majd olyan illatok töltik be a szobát, mintha valaki főzne. Tíz perc után lehet is enni a forró ételt, aminek az íze is nagyon finom.”

Vega vagy marharagu?

A Chef 5 Minute Meals nevű önfőző készételt Kanadában korábban díjazták is ezért az újításért, és a vízzel aktiválható fűtőegységét le is védték. Egyébként elég sokféle ízben kapható, van például marharagu, csirkés tészta, vega lasagne, csilis bab, és állítólag tartósítószermentes, bár nem kell hűtőben tartani. Olcsónak nem mondható, 16 ezer forintért adnak hat adagot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top