Joghurthab karamellizált banánnal
Hozzávalók:
- 2 teáskanál vaj
- 2 db tojásfehérje
- 1 kevés fahéj
- 3 db banán
- 2 evőkanál méz
- 5 dl görög joghurt
- 4 evőkanál porcukor
Elkészítés
A porcukrot megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a fahéjat, beleforgatjuk a banánt, és 1-2 percig pároljuk. A joghurtot a mézzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojás egyharmadát, a többit pedig kanalanként óvatosan hozzákeverjük. A joghurthabot a banánnal együtt tálaljuk. Ha félünk a nyers tojástól, nyugodtan kihagyhatjuk belőle, és egy kevés tejszínnel vagy tejszínhabbal lazíthatjuk a joghurtot.
Kókuszos csokis tejbegríz
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2 teáskanál vaj
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- fél evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál barnacukor
- 4 evőkanál búzadara
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk és kicsit megpirítjuk benne a búzadarát és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a tejet, a barna cukrot és a kakaóport, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Mi melegen és hidegen is rajongunk érte.
Clafoutis tányérban
Hozzávalók:
- 60 g liszt
- 5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál vaj
- 25 dkg (vagy más savanykás gyümölcs) málna
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a cukorral, a sóval, valamint a habosra vert tojásokkal, majd szépen apránként hozzáöntjük a tejet. A tányérokat kivajazzuk, majd beleöntjük a gyümölcsöt, és ráöntjük a sűrű palacsintatésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt készre sütjük.