A sajt és a lekvár nem rossz páros, főleg akkor, ha a lekvárban lévő cukor a sülés közben kicsit karamellizálódik. Szőlőt vagy salátát szoktunk enni mellé, de magában se rossz. Akinek pedig nincs otthon baracklekvárja, az bármilyen piros, pikáns lekvárral próbálkozhat.
Hozzávalók:
• 1 nagyobb camembert (nem baj, ha nem puccos fajtát vesszük, olvasztva még a cipőtalp is jó)
• 1 csomag leveles tészta
• 2-3 evőkanál lekvár
• 1 tojás
Leveles tésztában sült camembert
Hozzávalók:
- 1 db, kenéshez tojás
- 1 csomag leveles tészta
- 2-3 evőkanál (bármilyen pikánsabb, savanykásabb jó) lekvár
- 1 db camembert
Elkészítés
A tésztát kiterítjük és megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a sajtot és becsomagoljuk. A tetejét megkenjük tojással, és 180-200 fokos sütőben pirosra sütjük. Melegen megesszük.