Szalonnás krumplis frittata
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 szelet (felkockázva) bacon
- 1 dl tej
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 db gomba
- 1 teáskanál rozmaring
- 4 db (legjobb ha új) burgonya
Elkészítés
A bacont az olajon kicsit megpirítjuk, majd beledobjuk a vékonyra felkarikázott krumplit, 10 percig sütjük, az utolsó 2 percben hozzáadjuk a rozmaringot. Közben a tejjel elkeverjük a sót, borsot és a tojást, majd hozzáadjuk a hagymát, a gombát és a fokhagymát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojást hozzáadjuk a krumplis szalonnához, majd betoljuk sütőbe. Fontos, hogy a serpenyő (ha abban csináljuk) ne műanyag fülű legyen. 10-15 perc alatt készre sütjük. Igény szerint sajttal megszórhatjuk.