Bébispenót-saláta sonkával, spárgával és zöldségekkel
Hozzávalók:
- 2 teáskanál (málna vagy más gyümölcsecet, esetleg balzsamecet) ecet
- 1 dl olívaolaj
- 10 db (koktél) paradicsom
- 2 teáskanál citrom leve
- 1 csomag bébispenót
- 1 db kaliforniai paprika
- 10 dkg kötözött vagy szárított sonka
- 1 csokor (zöld) spárga
Elkészítés
A bébispenótot megmossuk, és vagy konyharuhán leszárítjuk, vagy salátacentrifugával megpörgetjük. A zöld spárga szárvégét levágjuk, a szárat 1 cm-es darabokra vágjuk, a sípot külön szedjük. Vizet forralunk, majd a spárga szárát 3 percig, a sípot egy percig főzzük, aztán leszűrjük. A paradicsomot, paprikát megmossuk. A paradicsomokat negyedeljük, a paprikákat apró kockákra vágjuk. A sonkákat csíkokra vágjuk, feltekerjük, és a salátára dobjuk. Az olajat a citromlével és az ecettel összeturmixoljuk, ezzel forgatjuk össze a salátánkat.
.
Expressz paradicsomos tészta bazsalikommal
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 1 gerezd fokhagyma
- ízesítéshez őrölt bors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 4 db paradicsom
- 20 dkg spagettitészta
Elkészítés
Vizet forralunk a tészta főzéséhez. A paradicsomokat megmossuk, a szárvégét kivágjuk, majd turmixba dobjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük, és a paradicsommal, valamint a reszelt fokhagymával leturmixoljuk, közben hozzáöntjük az olajat, így sűrű, krémes szószt kapunk. Sózzuk, borsozzuk, a tésztával összeforgatva tálaljuk.
Kapros-mentás zöldborsó-zöldspárga gerslirizottó (orzottó)
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 30 dkg gersli
- 50 dkg spárga
- 2 db salátacukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 1,5 dl tejszín
- ízesítéshez őrölt bors
- 8 dkg vaj
- 1 csokor medvehagyma
Elkészítés