Ez a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsor-blokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkezik. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Zöldfűszeres tészta sült csirkecombbal, borsos mártással
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 1 kávéskanál zellerlevél
- 1 kávéskanál snidling
- 4 db csirkecomb
- 2 dl natúr joghurt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 20 dkg (színes) paprika
- 0,5 d olívaolaj
- 2 dl tejszín
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 kávéskanál kakukkfű
- ízlés szerint (zöld) bors
- 0,5 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg Gyermelyi 8 tojásos szélesmetélt szélesmetélt
Elkészítés
Összekeverjük a fűszerpaprikát és a joghurtot, majd bekenjük vele a combokat. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt letörölgetjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldborsot összetörjük. Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket.
A hagymát, fokhagymát szeletekre vágjuk, és tepsibe tesszük. Rátesszük a combokat, meglocsoljuk olajjal, és kevés vizet aláöntve előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük. Locsolgatjuk 10 percenként. Sütjük 30 percig, majd rátesszük a szeletelt paprikákat, és további 10-15 percet sütjük. Amikor kész, kivesszük.
Közben olívaolajon megfuttatjuk az összevágott petrezselymet, snidlinget, zellerzöldet, kakukkfüvet. Míg a tészta fő, a sült combokat kivesszük.
Kikanalazzuk kevés szafttal a sülthagymás paprikákat. A visszamaradt levet kis forralóba szűrjük, jól kikaparjuk a tepsit, és ha szükséges, pici vízzel feláztatjuk a lesült részeket. A szafthoz hozzáadjuk a borsot, tejszínt, és összeforraljuk.