Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsor-blokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkezik. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Piros pestos csirkemell kéregben sütve
Hozzávalók:
- 2 evpkanál olaj
- 4 db csirkemell
- 40 dkg 4 tojásos Gyermelyi spagettitészta
Pestos kéreg:
- ízesítéshez só
- 4 db zöldhagyma
- 12 szelet toast kenyér
- 1 evőkanál, magos mustár
- 10 dkg, borsóhüvely zöldborsó
- 5 dkg parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízesítéshez őrölt bors
- 6 dkg vaj
- 1 evőkanál petrezselyem
- 4 evőkanál paradicsompesztó
Elkészítés
A borsóhüvelyeket 3-4 részre vágjuk, és 1-2 percig lobogó vízben leforrázzuk, majd kivesszük. Megmossuk, letisztogatjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon körbesütjük. A kenyér héját levágjuk, és vagy nagyon apró kockára vágjuk, vagy aprító gépbe tesszük, és goromba morzsát készítünk. Az így kapott morzsalékot összekeverjük vajjal, mustárral, sóval, borssal, petrezselyemmel. A masszával beborítjuk a húst, majd tepsire tesszük, és előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Közben a tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, gyakori kevergetés mellett. Amikor kész, szűrjük, de nem mossuk le.
A zöldhagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a pestot, adunk hozzá a tészta főzőlevéből, és összekeverjük. Beletesszük a leforrázott borsóhüvelyt, a reszelt parmezánt és a tésztát. Összeforgatjuk és tányérra tálaljuk. Mellé tesszük a sült csirkemellet.