Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsor-blokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkezik. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Zöldséges csirke curry
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 4 db zöldhagyma
- 40 dkg paradicsomkonzerv
- ízlés szerint currypor
- kis darab gyömbér
- 20 dkg brokkoli
- 15 dkg (színes) paprika
- 4 db csirkemell
- 2 db lila hagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 1 teáskanál koriandermag
- ízesítéshez (darált) bors
- 0,5 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg Gyermelyi 4 tojásos olaszcsavart tészta olaszcsavart tészta
Elkészítés
Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A brokkoli rózsáit 3 percig lobogó vízben leforrázzuk, majd kivesszük. Megmossuk, letisztogatjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon körbesütjük. A visszamaradt olajba beletesszük a finomra vágott lilahagymát, és nagyon lassan megpirítjuk.
Rátesszük a lereszelt fokhagymát, gyömbért, koriandert és curryt. Kevergetve 2-3 percig összepirítjuk, majd rátesszük a gorombára vágott zöldhagymát, és a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk. Kíméletesen főzzük 10 percig. Akkor beletesszük a csíkokra vágott paprikákat, a csíkokra vágott répát és a csirkehúst.
Lefedve 15 percet összepároljuk, végül a brokkoli rózsáit is belekeverjük. Közben a tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, amikor kész, leszűrjük, de nem mossuk le. A szószból kivesszük a csirkemelleket, majd összeforgatjuk a tésztával. Tányérra rendezzük, tetejére vagy mellé tesszük a felszeletelt húst.