Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsor-blokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkezik. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Tészta pirított kenyérkockával, mandulával, szardellával
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 2 doboz szardella
- 2 evőkanál, pirított szeletelt mandula
- 5 szelet toast kenyér
- 4 db paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csomag Gyermelyi rövidcső tészta
Elkészítés
Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A fokhagymát apróra összevágjuk, a petrezselymet gorombára. A halkonzervet lecsepegtetjük, és a halat kicsit összetörjük. A kenyér héját levágjuk, és vagy nagyon apró kockára vágjuk, vagy aprító gépbe tesszük, és goromba morzsát készítünk. Az így kapott morzsalékot száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk. Bő, sós forrásban levő vízben a tésztát kifőzzük roppanósra, amikor kész, nem öblítjük le. Közben kevés olajon a fokhagymát megfuttatjuk, rátesszük a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk 2 percig, majd hozzáadjuk a haldarabokat, és a petrezselymet. A hal olaját tetszőlegesen fel lehet használni.
Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, pici tésztafőző vizet, és összeforgatjuk. Megszórjuk a pirított kenyérdarabokkal, ismét összeforgatjuk, és ha szükséges, ízesítjük és tálaljuk. A tányéron rátesszük a pirított mandulát.