Gasztro

A modern konyha lényege – stílus, forma és praktikum harmóniája

A konyha funkciója ma már túlmutat a puszta főzésen, hiszen ez otthonunk azon helyisége, ahol esténként összegyűlik a család, ahol a rohanó hétköznapokban végre együtt lehetünk szeretteinkkel. Éppen ezért fontos, hogy új konyhánk tervezésekor a forma és funkció találkozásán túl arra is törekedjünk, hogy választásunk tartós legyen és ellenálljon a fokozott igénybevételnek. Az IKEA FAKTUM konyharendszere hű társunk lehet a hétköznapokban, hiszen gazdag szín-, anyag- és formaválasztéka mellett rendkívül hosszú élettartamot is garantál.

A modern konyha lényege - stílus, forma és praktikum harmóniájaAz IKEA-konyha alapja a FAKTUM konyharendszer, amelynek különféle elemei lehetővé teszik, hogy új konyhánkat otthonunk méreteinek és adottságainak megfelelően, teljes egészében saját igényeinkre szabhassuk. A FAKTUM gazdag anyag- és színválasztéka azok számára is kiváló alternatívát jelent, akik a hagyományostól eltérő, vagy éppen extravagáns megoldásokkal kívánják megmutatni saját stílusukat, képzelőerejüket.

A formai igényeken túl azonban nem szabad megfeledkeznünk e helyiség eredeti funkciójáról sem – fordítsunk hát kellő figyelmet a praktikumra! Ennek lényege sokszor az apró, rafinált megoldásokban keresendő. A tűzhely vagy főzőlap közelébe érdemes mély fiókokat terveznünk, amelyek elegendő helyet biztosítanak az edényeinknek. A forgóelemes megoldások, mint az IKEA RATIONELL, lehetővé teszik, hogy könnyen átlássuk, mi minden bújik meg a polcokon. A leggyakrabban használt eszközöket ugyanakkor érdemes mindig a kezünk ügyében tartanunk – ehhez kiváló segítséget nyújtanak a fali rendszerezők, mint például az IKEA GRUNDTAL rendszerezőcsalád.

Annak érdekében, hogy konyhánk mindezen szempontoknak megfeleljen, az IKEA elérhetővé tette online konyhatervező programját, amellyel még a vezetékek, sőt akár a konnektorok helyét is bejelölhetjük. Ha a tervezés előtt kíváncsi vagy arra is, hogyan képes megváltoztatni életünket a konyha, látogass el a www.egykonyhaelete.hu weboldalra, ahol játékos formában hasznos információkhoz juthatsz az IKEA termékeivel kapcsolatban.

A modern konyha lényege - stílus, forma és praktikum harmóniája

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top