Főzz velünk!
Adott két gasztromániás, akik ráadásul a magánéletben is jól kijönnek egymással. Együtt főznek, sütnek. Hol 10 kiló mézeskalácsot egy jótékonysági vásárra, hol pedig kacsát a csajos karácsonyra. Kajári Zsófi a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, de álmaiban a saját cukrászdájában süti a legfinomabb süteményeket, házi kekszeiért pedig még Londonban is rajonganak. Pácsonyi Daniella a Nők Lapja Café szerkesztője, álmaiban viszont egy 5 asztalos éttermet vezet, ahol mindig van konfitált kacsa és csirkepaprikás az étlapon, a kekszet persze ő is Zsófitól rendeli. Ők ketten pedig összeálltak, hogy hetente egyszer megtanítsanak nektek egy egyszerű/házias/édes/virítós finomságot. Nincsenek trükkök, előre legyártott, fényesre mázolt sült csirkék, amit a konyhában láttok, az pont így történik akkor is, ha a kamera nem forog… |
Alaprizottó
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg arborio rizs
- 1 liter húsleves (lehet kicsit több is, szükség esetén kockából is készíthetjük)
- 1-1,5 dl száraz fehérbor vagy száraz vermut
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg reszelt parmezán
- 2 evőkanál mascarpone
- só, frissen őrölt bors