Gasztro

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rizottó

A múlt heti <a href="https://nlc.hu/gasztro/20130524/kajari-es-pacsonyi-foz-igy-keszul-a-dobostorta-kuglof/" target="_blank">"dobostortás" kuglóf</a> után most az olaszok egyik legnagyobb találmányát tanítják meg a Nők Lapja Café videoszakácsai.
Főzz velünk!

Adott két gasztromániás, akik ráadásul a magánéletben is jól kijönnek egymással. Együtt főznek, sütnek. Hol 10 kiló mézeskalácsot egy jótékonysági vásárra, hol pedig kacsát a csajos karácsonyra. Kajári Zsófi a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, de álmaiban a saját cukrászdájában süti a legfinomabb süteményeket, házi kekszeiért pedig még Londonban is rajonganak. Pácsonyi Daniella a Nők Lapja Café szerkesztője, álmaiban viszont egy 5 asztalos éttermet vezet, ahol mindig van konfitált kacsa és csirkepaprikás az étlapon, a kekszet persze ő is Zsófitól rendeli. Ők ketten pedig összeálltak, hogy hetente egyszer megtanítsanak nektek egy egyszerű/házias/édes/virítós finomságot. Nincsenek trükkök, előre legyártott, fényesre mázolt sült csirkék, amit a konyhában láttok, az pont így történik akkor is, ha a kamera nem forog… 


Alaprizottó

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg arborio rizs
  • 1 liter húsleves (lehet kicsit több is, szükség esetén kockából is készíthetjük)
  • 1-1,5 dl száraz fehérbor vagy száraz vermut
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 evőkanál mascarpone
  • só, frissen őrölt bors

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top