nlc.hu
Gasztro
David Rocco receptjei: ellenállhatatlan olasz menü hétvégére

David Rocco receptjei: ellenállhatatlan olasz menü hétvégére

Adott egy vérbeli olasz macsó, most három egyszerű, de elképesztően finom receptet mutat, akár vasárnapi ebédre is. Édes élet David Roccóval.

Vargányaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízesítéshez só
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csésze parmezán
  • 5 csésze zöldség alaplé
  • 4 db vargánya gomba
  • ízlés szerint borsfű
Kategórialeves
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Egy edényben forrósítsuk meg az extra szűz olívaolajat, a vajat, és dobjuk bele a borsfűágat. Tegyük bele a friss vargánya gombát, és egy percig főzzük, hogy a gomba átvegye az összes ízt. 

Löttyintsünk hozzá egy kis zöldséglevest, és főzzük a gombát még egy percig, vagy amíg magába szívja a levest. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, és öntsük hozzá a maradék levest. Forraljuk fel, majd vegyük kicsire a lángot. Fél órán át hagyjuk főni. 

Mielőtt tányérokba szedjük, adjunk hozzá parmezánt és 2 tojást. Jól keverjük el, és forrón tálaljuk.  

Rántotta scamorza sajttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízesíséshez só
  • 8 db tojás
  • ízesíséshez őrölt bors
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 és fél csésze (lásd az „ötperces szószok” receptet) (590 ml) paradicsomszósz
  • 6 golyó scarmorza sajt
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy serpenyőben és öntsük bele a paradicsomszószt. Forraljuk fel. 

Üssük bele a tojásokat a serpenyőbe, hogy a szószban süljenek meg. Tegyük a scamorza sajtot a tetejére. 
Alacsony-közepes lángon süssük körülbelül 10 percig, fedő alatt. 

Vegyük le a fedőt, és a legvégén adjuk hozzá az összetépkedett bazsalikomleveleket. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, és azonnal tálaljuk. 

Részeges őszibarackok

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 evőkanál cukor
  • 1 üveg Chianti Classico bor (750ml) vörösbor
  • 1 táskanál fahéj
  • 6 db őszibarack
Kategóriadesszert
Elkészítési idő5 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Keverjük össze a cukrot, a fahéjat és a Chianti Classico bort egy kancsóban.  

Tegyük bele a barackokat és hűtsük körülbelül fél órán át, mielőtt felszolgáljuk. 

Édes élet a TV Paprikán David Roccóval

David Rocco Május 16-tól minden hétköznap 16:30-tól

Csatlakozzon David Roccóhoz, aki körbebiciklizi, motorozza és kocsikázza Firenze utcáit, és ihletet merít a mosolygó arcokból és az ezernyi friss hozzávalóból! A TV Paprika legújabb, kanadai ismeretterjesztő filmsorozata, az Édes élet David Roccóval május 16-tól minden hétköznap 16:30-tól látható a csatornán.

Firenzébe látogatva az embert akaratlanul is magával ragadja a város gazdag ízvilága, fantasztikus konyhaművészete és építészeti csodái. Mint a reneszánsz szülőhelye, a város mindenkire inspiráló hatással van, főleg ha ételről esik szó. A kanadai születésű olasz séfnek Firenze olyan, mint egy játszótér, ahol belevetheti magát az olasz ételek és barátok nyújtotta édes életbe. Az édesanyjától tanult vagy utazásai során megismert tradicionális olasz ételeket Rocco gyorsan és cseppet sem hagyományosan készíti el, ezzel adva nekik új és modern aromát.

Az Édes élet David Roccóval nemcsak az ételek elkészítéséről szól, hanem az olasz tájakról, piacokról, családi vacsorákról vagy éppen születésnapokról, egyszóval az olasz kultúráról. David minden nézőt könnyedén elbűvöl mosolyával, közvetlen, könnyed stílusával és azzal az egyszerűséggel, ahogy a főzés rejtelmeibe beavatja az érdeklődőket. Az összes epizód az ételkészítésen kívül egy-egy kis történetet mesél el, amelynek főszereplője David és csinos felesége, Nina, nem ritkán három gyermekük is, Emma, Giorgia és Dante. A mellékszereplők pedig olyan emberek, mint például az alapanyagot szolgáltató borászok, hentesek, sajtkereskedők, zöldségesek, vagy éppen Davidék barátai, rokonai.

A kanadai színész és producer David Rocco Torontóban született, itt ismerkedett meg először az olasz konyha ízeivel. Az országos hírnevet az Édes élet David Roccóval (David Rocco’s Dolce Vita) hozta neki, ezt a műsort több mint 150 országban sugározták. Ezt követően számos más műsorba kezdett, közülük az egyik a gasztronómiai és utazással kapcsolatos témakörök egyvelegéből létrehozott Avventura: Journey in Italian Cuisine volt. David Rocco szabadidejében sem lustálkodik, már három könyvet publikált.

“I’m not a chef, I’m Italian.”
(Nem vagyok séf, olasz vagyok.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top