Sajtos sörleves
Hozzávalók:
- 6 evőkanál liszt
- 15 dkg húsos szalonna
- 5 dl (láger típus) sör
- 25 dkg (bármilyen puha fajta sajt) reszelt sajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- fél kiskanál őrölt bors
- 4 szál kakukkfű
- 2 db babérlevél
- 3 evőkanál (apróra vágott) fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 kiskanál só
- 1,5 l csirke alaplé
Elkészítés
A szalonnát megpirítjuk, majd a visszamaradt zsírhoz hozzáadjuk az olajat, és a hagymát aranyszínűre pároljuk, lassú tűzön. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, a lisztet és a fűszereket (só, bors, kakukkfű, babér) és felöntjük a sörrel és az alaplével. Ha felforrt, hozzáadjuk a sajtot, és megvárjuk, ameddig teljesen elolvad. Összeturmixoljuk és pirított baconnel tálaljuk.
Nem elég a sörből? Akkor látogass el hétvégén a III. Budavári Sörfesztivál Sörünneppel indul a fesztiválszezon, a III. Budavári Sörfesztivál június 13-tól közel 200-féle sörkülönlegességgel és számos újdonsággal várja a folyékony kenyér rajongóit. A kézműves sörfőzdék legújabb sörei mellett idén a ciderek is sokkal nagyobb szerepet kapnak, a látogatók a Ciderligetben kóstolhatják meg a legjobb italokat. A Várban a legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett a világ sörnagyhatalmai is képviseltetik magukat: a forró nyári estéken angol, ír, belga, cseh és német nedűkkel frissíthetik fel magukat a szomjas fesztiválozók. |