Kezdő háziasszonyoknak és férfiaknak gyakran jelent kihívást a fehérje és a sárgája szétválasztása, ezért a fifikásabbak különféle trükköket eszelnek ki, amivel meg lehet könnyíteni a műveletet. Korábban bemutattunk egy módszert, aminek a lényege, hogy egy félliteres műanyag flakonnal szippantják fel a tálba kiütött tojásból a sárgáját.
A 90 éves nagypapának is megy
Most ehhez született egy profi eszköz is, amivel már gyakorlás nélkül is azonnali sikereket érhetnek el a gyakorlatlanabb főzőcskézők, írja a Daily Mail. A Yolkr nevű találmány olyan, mint egy nagy pipetta, és ugyanúgy kiszippantja a sárgáját a tálból, sőt biztonságosan meg is tartja a sárgájákat, amíg fel nem használjuk őket.
A kezelése annyira egyszerű, hogy az új-zélandi feltaláló 90 éves nagypapájának is elsőre sikerült. A találmányt egyébként a feltaláló egy barátja ihlette, aki annyit bénázott a szétválasztással, hogy elkezdtek gondolkozni egy áthidaló megoldáson. Az árát azért megkérik, majdnem hatezer forintért lehet majd kapni Angliában.
Működésben a Yoklr: