Gasztro

5 megunhatatlan, egészséges reggeli – hogy jól induljon a napod!

Szakértők szerint a reggelizők könnyebben kordában tudják tartani alakjukat. Terítéken 5 finom és egészséges reggeli!

Házi müzli – zsírégető zabpehellyel

Egyik boltban kapható kész müzli sem ér fel azzal, amit otthon állítunk össze. A rostokban gazdag, ideális reggeli: zabkorpa, zabpehely, cukrozatlan kukoricapehely, aszalt gyümölcsök (tőzegáfonya, sárgabarack). Sovány joghurttal vagy alacsony zsírtartalmú tejjel keverjük össze. Tápláló és egyben fogyókúrás, ha csak zabpelyhet eszünk! 3 órával testedzés előtt fogyasztva a benne lévő lassú felszívódású szénhidrátok segítik a zsírégetést!

5 megunhatatlan egészséges reggeli - hogy jól induljon a napod!

 

Málnás-szedres smoothie

Hűsítő smoothie-t bármilyen gyümölcsből készíthetünk, de a legegészségesebb szezonális gyümölcsökből! Mi kell hozzá? Kétszer annyi málna, mint szeder, továbbá banán, vaníliás joghurt, egy evőkanál méz és pár jégkocka. Turmixoljuk össze, és már kész is a vitaminbomba!

Mézes magmix

A hosszan tartó telítettségért reggelinknek zsírsavakat vagy proteint kell tartalmaznia. Keverjünk össze sokféle magot, vitaminokban és telítetlen zsírsavakban gazdag mogyorót és csonthéjasokat; mandulát, kesudiót, pisztáciát. Öntsünk rá akácmézet, ami finom gyümölcsös ízű és fertőtlenítő hatású! A mixhez adhatunk földimogyorót és diót is, de mivel ezek rendkívül zsírdúsak, bánjunk velük csínján!  

Boszniai reggeli

A déli ország klasszikus reggelije az olívaolajba mártogatott kenyérkatonák. Egészségünk érdekében a finomított lisztből készült fehér kenyér helyett együnk teljes kiőrlésű, magvas péksüteményt, és arra tegyünk pár csepp olívaolajat. Most érő, zamatos paradicsom dukál hozzá! A keleti hatásért feketekávénkhoz bekaphatunk egy kockát a török lokum nevű édességből!

Könnyű rántotta

A tojás proteinbomba, sovány fehérjetartalma sokáig tartó jóllakottságérzést ad, és a nap folyamán is kevesebb kalóriát fogunk fogyasztani. A diétás rántottáért három tojásfehérjéhez csak egy sárgáját verjünk föl és zsírszegény tejet adjunk hozzá. Ízesítsük sóval, borssal, csipetnyi paprikával! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top