Gasztro

Hogyan őrizzük meg ételeink frissességét a nyári melegben? – Tippek a Samsungtól

Most, hogy tombol a kánikula, különösen fontos odafigyelni arra, hogy ne romoljanak meg otthoni élelmiszereink. Ráadásul mai rohanó világunkban az állandó időhiány miatt előre kell terveznünk, a hétvégi nagybevásárlások során több napra, sőt akár hetekre elegendő élelmiszert veszünk. Éppen ezért fontos olyan hűtőszekrénnyel rendelkeznünk, amelynek kapacitását, belső tereit maximálisan kihasználhatjuk az élelmiszerek tárolására és frissen tartására – a legnagyobb melegben is.

Hogyan őrizzük meg ételeink frissességét a nyári melegben? - Tippek a Samsungtól

A Samsung prémium hűtői eleget tesznek ezeknek a modern kori kihívásoknak, és könnyebbé teszik a dolgos mindennapokat a kényelem szolgálatában megtervezett hasznos funkcióikkal:

  • Előszeretettel szoktuk vegyíteni a hűtőben a különféle élelmiszereket, függetlenül attól, melyik termék, alapanyag milyen hűtési hőmérsékletet igényel. Az élelmiszerek frissessége pedig nagyban függ a tárolástól! A Samsung hűtőiben éppen ezért önálló vezérléssel ellátott hűtőrekeszek is találhatók, amelyek hőmérséklete a bennük tárolandó élelmiszerek hűtési igényének megfelelően szabályozhatók.
  • Tudtad például, hogy a felvágottakat és húsokat érdemes 0 fokon tartani a természetes ízek megőrzése érdekében, a gyümölcsök és a zöldségek pedig 3 fokon maradnak a legtovább frissek és ropogósak?
  • Ezeket a prémium hűtőket kihúzható polcokkal szerelték fel, így a korábban nehezen elérhető hátsó helyek ezentúl maximálisan telepakolhatók
  • A hagyományos mélyhűtőfiókoktól eltérően ezek a mélyhűtő fiókok átlátszóak és teljesen kihúzhatók, így egyszerűbbé válik az ételek rendszerezése és kivétele, még a nagy kiszerelések, például egy 3 literes jégkrémesdoboz esetén is.
  • Amiatt sem kell aggódni, hogy az italok nem férnek el a hűtő ajtajának belső oldalán, vagy éppen ajtónyitáskor kiesnek belőle, mivel a Samsung hűtőkön nagyméretű ajtórekeszek találhatók, melyekbe akár dupla sorban is elférnek az üdítőitalok.
  • A leolvasztás már a múlté! Majdnem minden Samsung hűtő jegesedésmentes, NoFrost technológiát alkalmaz, ezáltal nem kevés időt, energiafogyasztást és kényelmetlenséget takarítva meg a tulajdonosának.

Hogyan őrizzük meg ételeink frissességét a nyári melegben? - Tippek a SamsungtólNem csupán a praktikus részletekben teljesítenek jól a Samsung hűtőszekrényei, hanem a fenntartható és energiatakarékos otthonok megteremtéséhez is nagyban hozzájárulnak. Minden háztartás egyik legnagyobb energiafogyasztója ugyanis a hűtőszekrény, amely nemcsak nagy méretű, de ráadásul a nap 24 órájában be is van kapcsolva. A Samsung mérnökei rengeteg okos ötletet vetettek be, amelyek révén jelentős energiamegtakarítás érhető el a gyártó hűtőszekrényeinél. Ilyen például a kompresszorban történt újítás. A Samsung Digital Inverter Kompresszora intelligens vezérlésének köszönhetően ki- és bekapcsolgatás nélkül tartja meg a kívánt hőmérsékletet, ezáltal energiát takarít meg, védi a környezetet is, sőt még a zajszintet is csökkenti. A hűtőszekrény ajtajának gyakori nyitogatása, vagy éppen egy tányér melegebb étel behelyezése esetén ez a kompresszor képes hideg levegővel gyorsan szabályozni a hűtőben lévő hőmérsékletet, hogy csökkentse a felesleges energiafogyasztást.

Ennek következtében a húsok, zöldségek és gyümölcsök mindenkoron optimális hőmérsékleten tárolhatók benne, hogy minél tovább frissek maradhassanak.

Hogyan őrizzük meg ételeink frissességét a nyári melegben? - Tippek a Samsungtól

 

További információ: okosotthon.samsung.hu

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top